Ensilumen ihmeitä

PostedBlogi     Comments Kommentoi
Lok
17

Jos aika tuntuu välillä menevän todella nopeasti, niin vähintään yhtä nopeata on yrittänyt tämä tyttökin mennä kesän ja syksyn aikana. Tuntuu hurjalta, että harjoituskautta on takanapäin jo kuusi kuukautta ja edessä siintää kuuden kuukauden mittainen kilpailukausi.
Itävallan Ramsaussa syyskuussa käyty maajoukkueleiri sujui kohdaltani hyvin. Sanoisin, että jopa paremmin kuin viime vuonna. Tänä vuonna jaksoin puristaa harjoituksissa viimeisenäkin päivänä ja olen ainakin toistaiseksi pysynyt terveenä aiemmista vuosista poiketen. Sääolosuhteet eivät leirillämme sattuneet aivan kohdilleen. Ylhäällä jäätiköllä puhalsi useana päivänä erittäin kova tuuli, jonka vuoksi pääsimme vasta viimeisinä päivinä hiihtämään koko kahdeksan kilometrin pituista latua. Mutta en antanut säiden häiritä harjoituksiani ja niinpä leiristä jäi taskuun onnistuneiden harjoitusten lisäksi, parantuneet testitulokset ja monta paria uusia suksia.

Kauaa en malttanut kotimaisemissa pysyä, kunnes suuntasin uuden autoni keulan kohti Saariselkää. Mukaan pakkasin kaikki niin kesä – kuin talviharjoitteluun tarvittavat välineet. Saariselkä tarjosi loistavat olosuhteet ensilumella hiihtämiseen ja uuden suksikaluston testaamiseen. Saariselällä sainkin hiihdettyä kivan tuntimäärän lumella ja suksitesteissä erottui edukseen muutamia suksipareja. Mikäs sen upeampaa, kuin päästä hiihtämään ulkona lumella jo lokakuussa kirkkaassa syksyisessä auringon paisteessa. Voin kertoa, että siinä kyllä sielu lepäsi ja osasi arvostaa ammattiaan entistä enemmän. Tällä leirillä suksihuollostani vastasi isäni ja ruokahuollon hoiti erinomaisesti äitini.

Seuraavat viikot olen kotiseudullani, mutta vaihdan maisemaa heti ensilumen ilmoittaessa tulostaan.

Jännityksellä odottaen seuraavaa leiripaikkaa,

Anne

Hiihtäjän tärkein työväline -sukset

PostedBlogi     Comments 1 Kommentti
Lok
4

Enää vain reilu kuukausi, niin kisakausi on jo hyvää vauhtia käynnissä. Kalenterissa tämä aikaa näyttää lyhyeltä, mutta urheilijan arjessa pitkältä. Tähän viimeiseen kuukauteen tulee mahtumaan hurja määrä harjoitustunteja, jotka sitten alkavat osoittamaan mihin suuntaan alkukausi tulee tulosten osalta menemään.

 

Leirien välissä piipahdin myös kotikaupungissani ja kävin tekemässä muutamia harjoitustestejä. Testieni tulokset paranivat reippaasti ja voinkin hyvillä mielin jatkaa harjoitteluani. Tämähän ei tarkoita sitä, että nyt minulla olisi aikaa lepäillä laakereilla. Hyvät testitulokset osoittavat vain, että pystyn treenaaman tulevina leiriviikkoina entistä kovempaa.

 

Kilpailukauden lähestyessä yhä tärkeämpään valoon harjoittelun lisäksi nousevat sukset. Sukset, kun ovat kilpahiihtäjän tärkein työväline. Suuntasin syyskuussa Itävaltaan jäätikköleirille. Paikkana oli Ramsau, joka on toiminut minulla neljänä aiempana vuotena syksyn leiripaikkana. Ramsaun hotellilla minua odottivat jo osa ensi kauden suksikalustosta. Tänä vuonna olen suunnitellut käyttäväni suksitesteihin todella paljon aikaa, koska esimerkiksi Sotsissa käytävät Olympialaiset tulevat olemaan olosuhteiden puolesta todella haastavat.

 

Mitä suksille sitten tehdään ennen kilpailukauden alkua? Suksia testataan paljon eri olosuhteissa. Valitaan mahdollisimman erilaisia keli – ja lumiolosuhteita. Näissä suksitesteissä pyritään löytämään parhain mahdollinen kelialue jokaiselle suksiparille. Tämän jälkeen sukseen hiotaan kyseistä kelialuetta parhaiten vastaava kuvio. Hionnan jälkeen huoltomies voitelee suksea perusvoiteella useaan kertaan, jotta pinnasta saataisiin mahdollisimman liukas.

 

Kirjoitettuna ja luettuna tehtävä saattaa kuulostaa jopa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei todellakaan ole, eikä tule olemaan. Hiihtokilpailuissa kun mitalin väri voi muuttua jo vajaassa sekunnissa ja juuri tämän sekunnin eron voi jo pelkästään ratkaista suksi. Voinkin sanoa, että sekunti voitettuna suksella on huomattavasti helpompaa, kuin hiihtämällä.

 

Joten tulevat kuukaudet sisältävät vielä määräharjoittelua, paljon voimaharjoittelua sekä tietenkin jonkin verran tehoharjoittelua suksitestien lisäksi. Tekemistä kyllä riittää, mutta kun motivaatio tähänkin on kohdillaan, niin kyllä yksi tyttö selviää kaikesta. Ja onneksi minulla on kotimaassa ja ulkomailla huoltomies apuna helpottamassa hommiani.

 

 

 

Mieli ja keho täynnä energiaa huokuen kohti tulevia sekunteja ja tunteja,

 

 

 

Anne

Terveisiä vuorten keskeltä

PostedBlogi     Comments Kommentoi
Elo
26

Osoitteeni on jälleen kerran muuttunut. Tällä hetkellä vaikutan Sveitsissä, Pontresinan kylässä. Kylä sijaitsee 1800 metrin korkeudessa, aivan St. Moritzin kupeessa. Meneillään on maajoukkueen korkeanpaikanleiri. Leiri kestää melkein kolme viikkoa ja ensimmäinen viikko on jo takanapäin. Tämä elokuun leiri on yksi harjoituskauden tärkeimmistä leirijaksoista. Harjoittelen täällä kaksi pääharjoitusta päivässä ja haen lisävastusta elimistölleni korkeasta ilmanalasta.

Leirillä päivät alkavat jo varhain aamulenkillä. Aamulenkin tarkoitus on herätellä elimistöä ja valmistautua samalla henkisesti päivän harjoituksiin. Hotellin vierestä kulkee joki, jonka vierellä kulkee hiekkatie. Tämä aamunlenkin reitti saa oloni koitoisaksi, koska vastaavanlainenhan löytyy myös kotikaupungistani Kajaanista. Bonuksena täällä saa ihailla upeita vuoria aamuauringon valaistuksessa. Aamulenkin tuoman hyvän fiiliksen jälkeen suuntaan hotellille aamupalalle. Aamupalasta kokoan runsaan ja terveellisen, jotta saan päivän ensimmäisestä harjoituksesta kaiken hyödyn irti. Yleensä käyn aamupäivän harjoituksissa hiihtämässä rullilla erilaisissa maastoissa. Hiihdän alkuun lähes tasaisessa maastonkohdassa, jonka jälkeen suuntaan hiihtämään ylämäkeen. Ensimmäisen treenin jälkeen vuorossa on lounas ja päiväunet, joka sinänsä on Tämähän on huippu -urheilijalle luksusta, koska harvat työssäkäyvät pystyvät ainakaan hyvällä omallatunnolla nukkumaan keskellä päivää päiväunia. Päivälevon jälkeen suuntaan välipalalle hakemaan tarvittavaa lisäystä energiavarastoihin. Päivän toinen harjoitus on monesti vähintään yhtä vaativa, kuin aamupäivälläkin tehty harjoitus. Iltapäivän harjoitus on usein joko juoksua vuorilla tai salilla voimaharjoittelua. Leiripäivinä harjoitustunteja kertyy noin neljä tuntia päivässä, jonka lisäksi tulee vielä aamu – ja iltalenkkejä sekä lihashuoltoa.
Toisen treenin jälkeen suuntaan päivälliselle, jonka jälkeen on vapaata omaa aikaa jos vuorossa ei ole hierontaa. Tämän tunnin tai kahden aikana pitäisi ehtiä hoitamaan normaaleja ns. toimistohommia. Joten ei päivien aikana kyllä yhtään ylimääräistä aikaa jää, jos haluaa kaiken tehdä kunnolla. Nukkumaan suuntaan viimeistään kymmeneltä.

Maajoukkueleireillä minun on hyvä olla. Rakastan leirejä, koska saan täällä parhaan mahdollisen tuen urheilulleni. Leireillä on kaikki mitä huipulla urheileva tarvisee: vaativat treenimaastot, valmentajat, tutkija, hierojat, fysioterapeutit, kova treeniseura, huippu majoitus ja ruoat. Loppu on enää itsestä kiinni tai sitten pitää katsoa peiliin.

Lepopäiväterveisin,
Anne

Matka jatkuu – Vuokatista Livignon vuorille

PostedBlogi     Comments 1 Kommentti
Hei
30

Vuokatin leirin jälkeen hengähdin muutaman päivän kotona, pesin pyykit ja pakkasin tavarat jälleen kerran laukkuuni. Tällä kertaa otin suunnaksi jo erittäin tutuksi tulleen Helsinki – Vantaan lentokentän ja sieltä jatkolennon kohti Milanoa. Leirille mukaan otin urheilukassin, suksipussin, sauvatuubin ja runsain mitoin energiaa. Energiaa, jonka halusin purkaa tulevina viikkoina Livignon korkeanpaikanleirille, vuoren valloituksen merkeissä.
Saavuttuani Milanon kentälle menin hakemaan matkatavaroitani. Taisin hieman herättää hilpeyttä kanssamatkustajissa tavaroideni kanssa. Ei varmaankaan ole aivan tavallinen näky kannella mukana suksipussia heinäkuussa Milanon kentällä, kun ulkona lämpömittari näytti +28 celsiusta. Mutta niin vain pääsin vuorokauden matkustamisen jälkeen päämäärääni; Livignoon, keskelle Italian alppeja, upeisiin vuoristomaisemiin.

Leirin tarkoitus oli saada paljon laadukasta ja kovaa määräharjoittelua erilaisissa maastoissa hyvässä treeniseurassa. Leiri onnistuikin kohdaltani loistavasti. Päivät sisälsivät kahden harjoituksen lisäksi oheisharjoituksia, paljon unta ja ruokailuja. Leirin harjoituksissa toimi hyvinä sparraajina useiden maiden eri lajien huippu-urheilijat, jotka jaksoivat aamusta iltaan tehdä toinen toistaan kovempia harjoituksia. Niistä, jos mistä, myös minä sain lisää virtaa omaan tekemiseeni. Kestävyysurheilijoista paikalla oli hiihtäjien lisäksi pyöräilijöitä, maratoonareita ja kävelijöitä. Vapaapäivänä suuntasin shoppailemaan muutaman tunnin verran Livignon laakson lukuisiin kauppoihin. Sää oli erittäin suosiollinen koko leirin ajan ja vesisateessa ei tarvinnut harjoituksia tällä kertaa viedä läpi kertaakaan. Ainut ongelma leirillä oli harjoitusten reittivalinnat, mieli olisi tehnyt käydä kipuamassa jokaisen vuoren päälle mutta päivät loppuivat kesken. Onneksi ongelma oli erittäin positiivinen ja taas jäi nälkää tuleville leireille ja vuosille. Leireistä seuraava odottaakin jo elokuun puolella, kun suuntaan maajoukkueleirille Pontresinaan, vain puolen tunnin ajomatkan päähän Livignosta. Joten vuorien valloitukset jatkuvat jo pian.

Päivä kerrallaan kohti talvea,

Anne

Santahaminasta Ramsauhun

PostedBlogi     Comments Kommentoi
Hei
1

Toukokuun lopussa suuntasin Santahaminaan Olympiakomitean järjestämille Olympiapäiville. Santahaminan Olympiapäivät kokosivat yhteen eri lajien urheilijat, valmentajat ja yhteiskumppanit. Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa oli joukkuekisa, joka koostui erilaisista tehtävärasteista. Päivän kruunasi todella upea illallinen kadettikerholla. Toisena päivänä keskityimme luentoihin, kuuntelemaan eri lajien huippujen ajatuksia kilpailusuorituksiin valmistaumisesta sekä kävimme läpi tärkeitä asioita ajatellen Sotsin Olympialaisten olosuhteita. Oman mausteensa Santahaminan reissuun toi myös yöpyminen varuskunta alueella.

Santahaminasta jatkoin matkaani suoraan maajoukkueleirille Itävaltaan. Leiri kesti kaksi viikkoa ja koostui erittäin kovasta määrä- ja tehoharjoittelusta. Leirille lähtiessä takana oli voimajakso ja vain vähän varsinaista määräharjoittelua. Leirin alkupäivät sujuivat hyvin, vaikka sää ei oikein treenejä suosinutkaan. Kysyttiin taas luonteen lujuutta lähteä neljän asteen lämpötilaan hiihtämään rullasuksilla, kun lisukkeena tähän oli vielä todella kova tuuli ja vesisade. Onneksi pysyin terveenä, vaikka leirin puolivälissä elimistö oli jo vähän väsynyt. Lepopäivän jälkeen niin mieli kuin kehokin oli jo palautunut leirin kovista rasistuksista ja pystyin pusertamaan vielä loppuleiriin hyvän ja onnistuneen harjoittelujakson. Leirin antina oli paljon treenejä kovissa maastoissa niin juosten kuin rullahiihtäenkin.

Leiriltä kotiuduttua olen palautellut elimistöä ja tehnyt paljon perusharjoittelua. Ensi viikolla suuntaamme taas maajoukkueen voimin Vuokattiin leireilemään ja onpa leirille myös mahdutettu pari kilpailua; rullahiihtäen ja juosten. Itse en kesäkisoista välitä tulosten kannalta, mutta kisat toimivat aina erittäin kovia harjoituksina. Tärkeintä on verrata omia tuloksia edellisen kauden vastaaviin kisoihin, jotta saa päivitettyä hiukan omaa tämän hetkistä kuntoa.

Kesäisestä Kajaanista,

Anne

Kohti energisempää menoa

PostedBlogi     Comments Kommentoi
Tou
30

Kevättä ja kesää tulvii ovista ja ikkunoista ja Kajaanikin herää kaikin puolin energisempään menoon, jonka huomaa ihan kaikessa. Luonto ja ihmiset nauttivat auringosta ja lisääntyvästä lämmöstä. Kevään ja kesän tulo herättää henkiin kaiken elollisen ja auringonsäteet tekevät hyvää meille kaikille.

Minulle tämä vuodenaikana tarkoittaa ennen kaikkea sitä ajankohtaa, jolloin herättelen kroppaani vähitellen ja pikkuhiljaa entistä kovempaan treeniin. Tämä on juuri sitä itseään, rakastamani työn tekemistä.
Tässä kohtaa harjoitteluuni kuuluu paljon juoksua ja lajivoiman hankintaa sekä toki lihashuoltoa, jota ei voi unohtaa koskaan. Lenkkipoluilla fokus alkaa vähitellen siirtyä maisemien katselusta tiukempaan keskittymiseen. Toisinaan, jo tässä kohtaa kautta, treenit vievät minut toiseen maailmaan, syvällisempään itsensä kuunteluun ja tutkiskeluun. Olen kuin eri maailmassa, en kuule, en näe, enkä vilkuile ympärilleni, haluan vain keskittyä olennaiseen ja ottaa itsestäni irti, yhä enemmän. Joskus, pitkillä ja hiljaisilla treenipätkillä, pääkoppa on kovilla mutta toisaalta ne ovat niitä parhaita, niissä piilee kehittymisen taikaa. Nämä hetket, ne parhaat – niitä toivoo jokaiselle, vaikka siellä lenkkipoluilla – itsensä kuuntelua ja tutkiskelua, kehittymistä ja taikaa.

Toukokuussa yksi mieltä lämmittävimmistä asioista kohdallani oli, että minut valittiin kasvattajaseurani Kainuun Hiihtoseuran parhaaksi urheilijaksi jo kymmenettä kertaa. Se oli minulle hieno ja tärkeä hetki, kunnia-asia. Toukokuun alussa tuli korkattua myös leirikausi käyntiin, kun maastohiihdon A-maajoukkue kokoontui parin päivän ”kick-off” leirille Tuusulaan. Pääsimme yhteisen harjoittelun makuun mutta pääpaino oli tulevien kuvioiden miettimisessä ja suunnittelussa. Ensimmäinen keskikorkeanpaikan maajoukkueleiri Itävallan Ramsaussa odottaakin jo aivan nurkan takana. Siellä harjoitteluun laitetaan vähän enemmän hanaa, joka sopii tälle tytölle vallan mainiosti. On mahtavaa päästä mittaamaan mitä itsestään saa irti näin alkukaudesta.

Onnea koulunsa päättäneille ja innokkaan liikunnallista keskikesän odotusta kaikille!

Anne

 

Uusi yhteistyökumppani mukaan matkalle kohti Sotsin Olympialaisia

PostedBlogi     Comments Kommentoi
Tou
18

Olen solminut yhteistyösopimuksen Thermo Care Oy:n/Rainbow:n kanssa.  Rainbow on kodinpuhdistusjärjestelmä, jota kutsutaan kotoisammin ”reiskaksi.” Se on tehokas imuri, joka käyttää puhdistusmenetelmänään vettä. Reiska on erittäin ekologinen. Pölypussien sijaan imuriin vaihdetaan vain vesi. Vesi sitoo pölyn eikä kierrä näin ollen takaisin huoneilmaan. Reiskan ansiosta saan kodistani puhtaan ja samalla ilma raikastuu. Paremman kodin hygienian myötä pysyn terveenä ja saan samalla laadukkaita harjoittelupäiviä lisää. Uskon, että reiskasta saatavien kaikkien hyötyjen myötä pystyn saavuttamaan myös parempia tuloksia.
Reiska matkaa myös maailmalla maastohiihdon A -maajoukkueen mukana. Imuroin aina mahdollisuuksien mukaan hotellihuoneeni ja näin saankin huoneestani aina paljon puhtaamman ja hygieenisemmän. Veden vaihtaminen käy helposti ja samalla näkee heti siivouksen eli työnsä tuloksen. Täytyy kyllä myöntää, että veden vaihtamisen yhteydessä herää todellisuuteen miten likaisissa olosuhteissa suurimmaksi osaksi vietämme aikaa huomaamatta. Jos haluat, että kotisi on oikeasti puhdas, sairaspäivät vähentyneet ja saat nauttia raikkaasta huoneilmasta, suosittelen kyllä lämpimästi reiskan eli Rainbow -imurin hankkimista.

Puhtaasta kodista nauttien,

Anne

 

Kevät urheilijan silmin

PostedBlogi     Comments Kommentoi
Tou
2

Kevät urheilijan silmin

Kisakausi on nyt jo takanapäin ja on aika päästää kisakatsomonkin väki urheilijan ohella kesälomalle. Oma kesälomani tosin koostuu muutaman päivän psyykkisen ja fyysisen puolen levosta. Lomaa en siis varsinaisesti pidä, vaan treenailen muutaman päivän rennosti maisemia katsellen ja luonnon heräämistä tarkkailen.

Aion nauttia keväästä heräämällä aikaisin ihailemaan kevätauringon säteitä ja lintujen upeata kuorolaulua. Tämän ansiosta pystyn palauttamaan takaisin talven aikana huvenneet voimavarat ja olen valmis kirmaamaan tulevan kesän harjoituksiin, kuin varsa kesälaitumelle.

Kuluneesta kaudesta haluaisin nostaa vielä esiin Suomessa seurakavereideni kanssa hiihdetyt viestihiihdot. Oli upeata päästä hiihtämään viestejä pitkän tauon jälkeen Kainuun Hiihtoseuran väreissä. Minulle se oli suuri kunnia, koska arvostan suunnattomasti pientä, mutta pippurista kasvattajaseuraani. Olen lukuisat kerrat pysähtynyt miettimään niitä hienoja Kainuun Hiihtoseuran hiihtokoulun tarjoamia harjoituksia ja leirejä, joissa sain pienenä hiihtäjän alkuna olla mukana. Sieltä se omakin lopullinen kipinä hiihtoon syntyi. Haluaisinkin pystyä omalla esimerkilläni nostamaan vielä KHS: n Suomen parhaiden hiihtoseurojen joukkoon. Tämä kuitenkin vienee vielä vuosia, mutta menkäämme Kainuulaisella sisulla eteenpäin vuosi kerrallaan.

Näitä vuosia odotellessa ja tulevaan harjoituskauteen valmistautuessa täytyy huoltaa vielä suksikalusto kuntoon ja laittaa kesäteloille. Samalla taidan varastosta kaivaa jo rullasuksetkin esille. Puoli vuotta kestäneen kisakauden jälkeen on vihdoin myös aikaa nähdä ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Tämä toiminee loistavasti henkisen puolen levosta.

Kevät auringon innoittaman tulipa jo käytyä testaamassa Vimpelin pururadan alustatkin ja hyvin oli jo lumet sulaneet latupohjilta. Eli mars mars kaikki joukolla nauttimaan raikkaasta ja puhtaasta Kainuun luonnosta lenkkeilyn lomassa.

Energisin terveisin, Anne

Täyden kympin kausi

PostedBlogi     Comments 3 Kommenttia
Huh
4

Täyden kympin kausi

Kisakausi täällä Suomessa jatkuu mutta virallinen maailmancup kausi on saatu päätökseen ja tämä tyttö voi olla vain yhtä hymyä. Kaudesta muodostui täyden kympin kausi ja saavutin kaikki tälle kaudelle asettamani tavoitteet, reilusti. Alla pieni kertaus kauden saavutuksistani eli miksi juuri täyden kympin kausi.

Sijoituin:

*OVERALL (kokonais) maailmancupissa SEITSEMÄNNEKSI
*DISTANCE (normaalimatkan) maailmancupissa VIIDENNEKSI
*Sprintti maailmancupissa VIIDENNEKSI
*MM -kisoissa kolmenkymmenen kilometrin kilpailuissa KAHDEKSANNEKSI
*Tour de Ski – YHDEKSÄNNEKSI
*Lisäksi nousin podiumille peräti KUUSI kertaa (neljä henkilökohtaista -podiumia sis. tourin podiumin sekä kaksi viesti -podiumia)
* kaiken kukkuraksi Suomenmestaruuskilpailuista on tullut kultaa ja hopeaa

Oli aivan mahtava fiilis nousta korokkeelle hakemaan niin sprintti- kuin normaalimatkojenkin maailmancupin viidensien sijojen kristallimitaleita. Se hetki oli unohtumaton ja erittäin tärkeä etappi urallani. Palkinto myös siitä, että pystyin olemaan koko kauden loistavassa kunnossa. Lisäksi se kertoo sen, että pystyn joku päivä tavoittelemaan kokonaismaailmancupin voittoa, joka on yksi urani päätavoitteista.

Kausi tarjosi vain ja ainoastaan hienoja hetkiä. Nautin ja oikein malttamattomana odotin aina jo seuraavia kilpailuja. Pääsin osallistumaan maailmancupin kilpailuihin aina Kanadasta Sotshiin asti. Kaikki kilpailureissut ovat olleet ikimuistoisia ja olen saanut paljon uusia ystäviä maailmancup sirkuksen myötä. Täytyy sanoa, että tuli todella haikea mieli, kun Falunista piti lähteä kotia kohden. Niin se vaan on alkanut tuntua yhdeltä perheeltä tuo koko ”sirkuksen” väki.

Haluan osoittaa suuret ja lämpimät kiitokset kaikille aivan mahtaville faneille, jotka ovat jaksaneet kannustaa koko pitkän kauden. Ja kiitos aivan mielettömästä määrästä fanipostia!! :) Kuin myös eri kisapaikkojen upealle yleisölle, Suomen maajoukkueelle ja ystäville. On ollut unelma jakaa nämä kaikki kauden upeat hetket kanssanne. :)

Näkymisiin Kontiolahden SM-kisoissa 5. – 7.4.

Anne

 

 

 

PostedBlogi     Comments 1 Kommentti
Jou
8

Podiumilla MC:n sprintticupissa!

Eilen vapaalla käydyssä  parisprintissä sijoitumme viidenneksi. Podium oli lähempänä kuin ehkä koskaan urallani.  Tänään henkilökohtaisessa vapaan sprintissä sijoitun seitsemänneksi. Jääden vain 0.4sekuntia a -finaalipaikasta.

Olen tällä hetkellä kolmantena maailmancupin sprintticupissa, vau. Tästä on hyvä jatkaa kohti Canmorea! :)

 

Naisten sprinttimaailmancupin tilanne kahden (2/10)
kilpailun jälkeen:

1. Randall           126
2. Falla             80
3. Kyllönen           76

Quebecin illasta, Anne

Ajankohtaista

Täältä voit lukea ajankohtaispalstaa...

Löydät minut myös täältä: