Terveisiä vuorten keskeltä

PostedBlogi     Comments Kommentoi
Elo
26

Osoitteeni on jälleen kerran muuttunut. Tällä hetkellä vaikutan Sveitsissä, Pontresinan kylässä. Kylä sijaitsee 1800 metrin korkeudessa, aivan St. Moritzin kupeessa. Meneillään on maajoukkueen korkeanpaikanleiri. Leiri kestää melkein kolme viikkoa ja ensimmäinen viikko on jo takanapäin. Tämä elokuun leiri on yksi harjoituskauden tärkeimmistä leirijaksoista. Harjoittelen täällä kaksi pääharjoitusta päivässä ja haen lisävastusta elimistölleni korkeasta ilmanalasta.

Leirillä päivät alkavat jo varhain aamulenkillä. Aamulenkin tarkoitus on herätellä elimistöä ja valmistautua samalla henkisesti päivän harjoituksiin. Hotellin vierestä kulkee joki, jonka vierellä kulkee hiekkatie. Tämä aamunlenkin reitti saa oloni koitoisaksi, koska vastaavanlainenhan löytyy myös kotikaupungistani Kajaanista. Bonuksena täällä saa ihailla upeita vuoria aamuauringon valaistuksessa. Aamulenkin tuoman hyvän fiiliksen jälkeen suuntaan hotellille aamupalalle. Aamupalasta kokoan runsaan ja terveellisen, jotta saan päivän ensimmäisestä harjoituksesta kaiken hyödyn irti. Yleensä käyn aamupäivän harjoituksissa hiihtämässä rullilla erilaisissa maastoissa. Hiihdän alkuun lähes tasaisessa maastonkohdassa, jonka jälkeen suuntaan hiihtämään ylämäkeen. Ensimmäisen treenin jälkeen vuorossa on lounas ja päiväunet, joka sinänsä on Tämähän on huippu -urheilijalle luksusta, koska harvat työssäkäyvät pystyvät ainakaan hyvällä omallatunnolla nukkumaan keskellä päivää päiväunia. Päivälevon jälkeen suuntaan välipalalle hakemaan tarvittavaa lisäystä energiavarastoihin. Päivän toinen harjoitus on monesti vähintään yhtä vaativa, kuin aamupäivälläkin tehty harjoitus. Iltapäivän harjoitus on usein joko juoksua vuorilla tai salilla voimaharjoittelua. Leiripäivinä harjoitustunteja kertyy noin neljä tuntia päivässä, jonka lisäksi tulee vielä aamu – ja iltalenkkejä sekä lihashuoltoa.
Toisen treenin jälkeen suuntaan päivälliselle, jonka jälkeen on vapaata omaa aikaa jos vuorossa ei ole hierontaa. Tämän tunnin tai kahden aikana pitäisi ehtiä hoitamaan normaaleja ns. toimistohommia. Joten ei päivien aikana kyllä yhtään ylimääräistä aikaa jää, jos haluaa kaiken tehdä kunnolla. Nukkumaan suuntaan viimeistään kymmeneltä.

Maajoukkueleireillä minun on hyvä olla. Rakastan leirejä, koska saan täällä parhaan mahdollisen tuen urheilulleni. Leireillä on kaikki mitä huipulla urheileva tarvisee: vaativat treenimaastot, valmentajat, tutkija, hierojat, fysioterapeutit, kova treeniseura, huippu majoitus ja ruoat. Loppu on enää itsestä kiinni tai sitten pitää katsoa peiliin.

Lepopäiväterveisin,
Anne

Kommentoi artikkelia

Anti-Spam kysymys:

Ajankohtaista

Täältä voit lukea ajankohtaispalstaa...

Löydät minut myös täältä: