Ajankohtaista

06.06. Annen kesä kuluu harjoittelun merkeissä
Hiihtäjät tehdään kesällä – niinhän sitä sanotaan, ja tähän yhtyy myös Anne, jonka kesä etenee harjoitellessa. Tällä hetkellä  Suomen maastohiihtäjien A-maajoukkue leireilee Keski-Euroopassa. Lue Annen tuoreet kuulumiset tästä.

24.05. Anne nimettiin kymmenennen kerran Kainuun Hiihtoseuran parhaaksi urheilijaksi

 07.05. Anne mukana urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertueella Sotkamossa

Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertue saapuu Sotkamon torille, 11.5.2013. Juhlakiertue alkoi Seinäjoelta ja seuraava kohde on Sotkamo.  Seinäjoella yleisölajina oli tutkapotkukilpailu, Sotkamossa yleisöä houkutellaan pesäpallon tarkkusheitolla. – Kiertueen tavoitteena on alleviivata 50-vuotiaan Urheiluruudun merkitystä, ja toisaalta tavata yleisöämme. Ja jos yleisö oikein kovasti haluaa, niin lupaan osallistua selostuskaraokeen, satoja selostuksia urallaan tehnyt ja toisena juontajana Sotkamossa toimiva Tapio Suominen kertoo.

24.03. Annen maailmancup kiertue päättyi loistavasti seitsemänteen sijaan
Ruotsin Jällivaarasta 24.11.2012 alkanut maailmancup kiertue päättyi tasan neljä kuukautta myöhemmin Ruotsin Falunissa 24.3.2013. Annen kohdalla näiden päivämäärien väliin on mahtunut huikeat 50 kisastarttia ja neljä maailmancupin palkintosijaa. Anne ottikin tällä kaudella selkeän, huikean ja tasokkaan harppauksen maailman hiihtoeliittiin. Maailmancupin kokonaiskilpailun viime vuoden 21. sija parani tällä kaudella huimasti ja seitsemäs sija kertoo Annen tasaisen hyvin sujuneesta kaudesta sekä siitä, että asioita on tehty oikein. Vaikka maailmancup kiertue päättyi, jatkuvat kisat vielä kotimaassa. Seuraavan kerran Anne kisaa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna SM-kisoissa Kontiolahdella. Lue Annen kommentit

06.03. Italian MM-kisat Val di Fiemmessä 21.2. – 4.3.2013
Annen MM-kisarupeama lähti liikkeelle torstaina 21.2. hyvällä perinteisen sprintin aika-ajolla, jonka tuloksena oli neljäs sija. Jatko ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Pettymys oli erittäin suuri, kun eteneminen sprintin erissä tyssäsi ennen aikojaan. Lauantain yhdistelmäkisan vapaan osuudella Anne ei päässyt sellaiseen vireeseen kuin olisi toivonut. Dramatiikkaa oli luvassa jälleen torstaina 28.2., kun Suomen naisten viidenneksi hiihtäneen viestijoukkueen aloittajana hiihtänyt Anne joutui ikävään törmäykseen Saksan viestinviejän kanssa. Saksalaisen tönimisen seurauksena Anne ajautui verkkoaitaukseen, josta irrottautuminen vei oman aikansa. Kaatumisestaan huolimatta Anne taisteli ja toi joukkueensa vaihtoon vain noin 30 sekuntia kärjelle jääneenä. Törmäyksen seurauksena molemmat urheilijat saivat varoituksen. Tarkastelun jälkeen Annen saama varoitus kuitenkin peruttiin vetoomuskomiteassa. Lauantaina hiihdetyn päätösmatkan 30 kilometrillä Anne hiihti hienosti kahdeksanneksi. – Lopullisen MM -analyysin aika on myöhemmin, nyt kisakausi jatkuu maailmancupkiertueella. Seuraavat startit ovat Lahdessa ensi viikonloppuna, joten nähdään siellä, huikkasi Anne hiihtolenkkinsä lomasta. Lue lisää, Katso Annen kommentit yhdistelmäkisan jälkeen…

17.02.  Lue kaikki Annen kisatulokset FIS -sivuilta.

16.02. Davosin sprintin kolmas sija maistui hyvältä
Davosin haastava perinteisen sprinttirata erotteli jyvät akanoista. Anne erottui jälleen joukosta ja hiihti hienosti kolmannelle sijalle puolalaisen ja norjalaisen jälkeen. – Rata ei vain näyttänyt kovalta vaan se todella oli kova. Ylämet olivat tiukkoja ja alamäet ainakin yhtä tiukkoja, joten tarkkana ja varovasti piti alaspäin tulla. Hyvä hiihto jälleen tänään ja täällä korkealla, kyllähän tämä hyvältä taas maistui. Huomenna eli sunnuntaina onkin sitten jälleen laukkujen pakkaus, kun suuntaamme kohti Italiaa ja Val di Fiemmeä, viestitti Anne iloisena kisapaikalta. Lue lisää.
Anne on tällä hetkellä maailmancupin kokonaiskilpailussa viidentenä 790 pisteellä. Annen yksi vuoden päätähtäin, MM-kisat kisataan Italian Val di Fiemmessä 20.2.  – 3.3.2013.

03.02. Esiolympialaisista kultaa ja kokemusta
Tulevissa olympiamaisemissa Shotisissa perinteisen hiihtotavan kisassa Suomen parisprinttijoukkueessa hiihtäneet Mona-Liisa Malvalehto ja ankkurina hiihtänyt Anne, ottivat selkeän kultamitalin. Anne lähti ankkuriosuudelle toisena mutta kiihdytti heti alkumetreillä kärkeen ja Venäjän ohi. Ankkuriosuuden Anne hiihti täysin omassa, ylhäisessä yksinäisyydessä ja oli täysin pitelemätön. Maalissa kultatuuletuksille jäi aikaa, eroa kisan kakkoseen kertyi yli viisi sekuntia. Venäjän matka antoi paljon. – Tulevat olympialadut piirtyivät mieleen metrin tarkkuudella, joten tästä on hyvä jatkaa kohti Val di Fiemmen MM-kisoja ja treenejä kohti tulevaa, tunnelmoi Anne kisapaikalta ja lähetti terveisiä tukijoukoille koto Suomeen.

30.01. Suomenmestarina kohti olympialatuja
Jämin SM-hiihtojen mitalisaalis, hopea sprintistä ja kulta 5 kilometrin perinteiseltä matkalta, tuli pakattua matkalaukkuun, kun Annen viikon kestänyt Jämin leiri päättyi tiistaina. - Jämin viikko sujui suunnitelmien mukaan eli pääosin treenatessa, levätessä ja kisatessa. Nautin olostani Jämillä ja piste iin päälle olivat tietysti hienosti sujuneet kisat, mahtavasti kannustaneen kisayleisön edessä. Upean kauden hiihtäneen reissunaisen matka jatkui Jämiltä tiistaina kohti Helsinkiä ja edelleen keskiviikko aamuna kohti Venäjää ja ensi vuoden olympiakaupunkia Sotshia, jossa käydään helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna seuraava maailmancup kisa.

19.01. Ranskan La Clusaz´ssa perustekemistä
Anne hiihti perusvarman hiihdon Ranskan La Clusaz`ssa lauantaina ja sijoittui kisassa parhaana suomalaisena kuudenneksi. - Ei mikään superpäivä mutta ihan hyvää perushiihtämistä, olivat Annen iloiset terveiset kotikatsomolle kisan jälkeen. Sunnuntaina La Clusaz´ssa hiihdetään viestit. Ranskasta Anne suuntaa Suomeen ja aloittaa valmistautumisen Jämin SM-hiihtoihin, jotka kisataan tammikuun viimeisenä viikonloppuna, 25. – 27.1.

06.01. – Tour de Ski päätökseen
Yhdeksän päivän Tour de Ski kiertue päättyi 6.1. Italian Val di Fiemmessä Alpe Cermisin todella tiukkaan loppunousuun. Anne iloitsi mäen päällä siitä, että hiihtovoimat jäivät rinteeseen mutta kävely onnistui vielä. – Yhdeksäs sija on loistava parannus viime vuotiseen (21.), joten tottakai olen tyytyväinen suoritukseeni. Tästä on hyvä jatkaa kisakautta kohti MM-kisoja.
Lue lisää…

04.01. - Vauhtia Tourilla
Annen kisat Tour de Skillä jatkuvat vielä kahden päivän ajan. Viiden osakilpailun jälkeen Anne on kokonaiskilpailussa kuudentena. Kisat ovat sujuneet kerrassaan hienosti ja takana on hyviä ja vielä parempia kisasuorituksia. Siirtymätaipaleelta, matkalta kohti MM-kisakylä Val di Fiemmeä, Anne lähettää terveisiä tukijoukoille Suomeen ja iloitsee saamastaan kannustuksesta. Hän kertoo  lähtevänsä lippu korkealla, luottavaisena ja rennoin mielin kohti lopputaistoja ja kahta viimeistä kisaa. – Olkaahan tv:n ääressä viikonloppuna - täällä ei puntti tutise, elän hiihdolle ja rakastan kilpailemista. Nautin siis joka hetkestä. Lue Tourin kisauutisia näistä linkeistä: Lue lisääLue lisää, Lue lisää, Tour de Ski tilanne.

28.12. – Luottavaisena Tourille
Annen matka kohti Tour de Skillä odottavia latuja alkoi luottavaisin mielin. Tourilla on edessä seitsemän maailmancup osakilpailua, joista jokainen on merkityksellinen. – Olen palautunut hyvin Kanadan kiertueelta ja sain sieltä hyviä eväitä Tourillekin. Joulun aikaan sain tehtyä Kajaanissa hyviä treenejä pakkasista huolimatta, joten odottavaisin mielin ja kisa kerrallaan lähden Touria kiertämään. Tour de Ski kisataan 29.12.2012 – 6.1.2013. Lue lisää, Tour de Ski kisasivusto.

23.12.2012 - Hyvää Joulua!
Joulu on iloa runsain määrin - makua neilikan inkiväärin, kanelintuoksuista kaunista aikaa, tuiketta helinää talvista taikaa.

22.12.2012 – Edessä kolmas Tour de Ski
Kanadan maailmancup kiertueelta joulutauolle Suomeen palannut Anne lähtee hyvillä mielin kolmatta kertaa Tour de Skille heti joulun jälkeen. Katso video.

16.12.2012 – Jälleen podiumille maailmancup osakilpailussa
Kanadan Canmoressa 15 kilometrin yhdistelmähiihdossa Anne hiihti jälleen taktisesti hienon hiihdon. Hän ei säntäillyt kisan voittaneen Kowalczykin perään vaan hiihti järkevästi ja maltilla takaa-ajoryhmän mukana. Loppusuoran alettua erottuivat jyvät akanoista. Anne ratkaisi kisan kakkospaikan itselleen vahvalla loppukirillään. Kaksi viikkoa kestäneeltä Kanadan kiertueelta palaa tyytyväinen hiihtäjätär, kaksi maailmancupin podiumpaikkaa todistavat, että asioita on tehty oikein. Anne totesikin, että tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.
Lue lisää, Lue lisää, Lue lisää

13.12.2012 – Anne loistavasti maailmancup osakilpailun podiumpaikalle Kanadassa
Anne hiihti upean tyylikkäästi Kanadan Canmoressa. Naisten 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa alusta asti järkevästi ja omaa hiihtoaan hiihtänyt Anne kiristi loppua kohden, irtaantui kylmähermoisesti norjalaisten rintamasta ja saavutti kisan voittanutta puolalaista Justyna Kowalczykia  siten, että oli maalissa hienosti toinen. Anne nousi Kanadassa elämänsä ensimmäisen kerran maailmancup kisan palkintopallille – se jäi nuoren naisen mieleen. - Upea kokemus, tästä on hyvä jatkaa, raportoi Anne tuoreeltaan kisapaikalta ja huikkasi vielä loppuun kiitokset kaikille viestejä lähettäneille faneille.
Lue lisää1, Lue lisää2, Lue lisää3, Lue lisää4Lue lisää5,  Katso

02.12.2012 - Upea startti Rukalla
Anne aloitti Ruka MC triplan hienosti ja otti neljännen sijan ensimmäisen kisapäivän sprintissä. Anne hiihti sprintin startit vahvan varmasti ja eteni erä erältä finaaliin. Sprinttifinaalin palkintopallipaikka kariutui slovenialaisen kilpakumppanin kompurointiin. Ruka tripla päättyi sunnuntaina norjalaisen Marit Björgenin voittoon. Kokonaiskilpailussa Anne sijoittui hienosti, toiseksi parhaana suomalaisena, sijalle 11.
Lue lisää
Lue lisää

25.11.2012 – Kauden ensimmäiset MC -startit
Anne aloitti maailmancup sirkuksen Ruotsin Jällivaarasta. Lauantain vapaan 10 kilometrillä Anne oli kolmanneksi paras suomalainen. Sunnuntaina Suomen viestijoukkue oli viides. Anne hiihti 4×5 km viestin avausosuuden.

18.11.2012 – Olokselta kohti Jällivaaraa
Annen hyvä meno jatkui Muonion Oloksella. Perjantain perinteisen sprintissä Anne hiihti kolmanneksi. Sunnuntain 10 km vapaan hiihtotavan normaalimatka lähti käyntiin hyvin mutta pienet sattumukset matkan varrella jarruttivat hieman matkan tekoa. Lopputuloksena oli kuitenkin kiitettävä kuudes sija. Olokselta Anne suuntaa luottavaisena kohti Jällivaaraa.

11.11.2012 – Annella hyvä veto Rovaniemellä
Anne starttasi Suomen Cupin toiseen osakilpailuun Rovaniemellä, jossa hiihdettiin tykkiladulla vapaan sprintti ja normaalimatkojen 5 km perinteisellä hiihtotavalla. Sprintti avasi paikkoja ja sunnuntaina Anne kiiti normaalimatkan voittoon ja otti näin Suomen Cupin kokonaiskilpailun johtopaikan haltuunsa.
Lue lisää
Lue lisää

28.10.2012 - Kisakausi korkattu Vuokatissa
Anne korkkasi kautensa Suomen Cupissa Vuokatissa ja kisasi molempina päivinä sekä lauantain sprintissä, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä sunnuntain viestissä, jossa Anne hiihti Kajaanin Hiihtoseuran avausosuuden. Launtain sprintissä riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä pieniltä kompuroinneiltakaan vältytty. Lopputulemana oli kuitenkin palkintopaikka ja hyvä mieli.

27.10.2012 – Kisakausi käyntiin
Annen kisakausi alkaa Vuokatin Suomen Cupin ensimmäisessä osakilpailussa 27. – 28.10.2012. Annen kesän harjoittelukausi on sujunut hyvin ja tavoitteet tulevalle kaudelle on asetettu.
Lue lisää

Ajankohtaista

Täältä voit lukea ajankohtaispalstaa...

Löydät minut myös täältä: